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Numero di documenti: 42.

A

Alessandrini, Laura (2010) Influence of processing conditions on quality aspects of potato-based fresh pasta, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 22 Ciclo.

Armaforte, Emanuele (2009) Innovative separative techniques for the evaluation of the quality of food products, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1345.

B

Balestra, Federica (2009) Empirical and fundamental mechanical tests in the evaluation of dough and bread rheological properties, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1941.

Blanda, Giampaolo (2010) Quali-quantitative study of the phenolic and polyphenolic compounds and their antioxidant capacity in vegetal matrix processed with different technologies, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 22 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/2893.

Bonoli, Matteo (2008) Technological processes study for high value health ingredients and foods production, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 20 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1055.

C

Caporali, Silvia (2013) Valorization of pomaces from the mechanical extraction of virgin olive oils in dairy animal feeding, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/5797.

Cardenia, Vladimiro (2010) Food lipids: their effects on quality and oxidative stability of animal tissues and emulsions, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 22 Ciclo.

Casadei, Federica (2007) Application of nuclear magnetic resonance spectroscopy for the evaluation of folding variability in calcium binding proteins and its implications in food allergies, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 19 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/430.

Ciampa, Alessandra (2013) Sviluppo di metodologie per la valutazione della freschezza del pesce mediante applicazioni metabonomiche., [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 25 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/5498.

Cocci, Emiliano (2008) Innovative treatments for shelf-life extension of whole and fresh-cut fruit, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 20 Ciclo.

Comandini, Patrizia (2012) Development of instrumental and sensory analytical methods of food obtained by traditional and emerging technologies, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 24 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/4439.

Corzani, Claudia (2008) Food safety in wine: optimization of analytical controls and evaluation of production technologies, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 20 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1056.

D

Danesi, Francesca (2009) Biological effects of bioactive components and extracts derived from edible plants commonly used in human nutrition, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1596.

Dei Più, Lucilla (2012) Characterization and exploiment of Microbial Strains to be used in Meat Processing and Fermentation, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 24 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/4523.

Di Maio, Ilona (2012) Individuazione e caratterizzazione dei prodotti di degradazione ossidativa dei secoiridoidi nell'olio vergine di oliva mediante tecniche analitiche innovative, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 24 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/4800.

Di Nunzio, Mattia (2009) N-3 fatty acids and cardiovascular prevention, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo.

F

Ferioli, Federico (2007) Application of chromatographic and spectroscopic techniques in the evaluation of the lipid fraction of animal products, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 19 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/431.

Folegatti, Elisa (2010) Effect of rearing techniques and feed composition on productive traits, bird welfare and quality of poultry products, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/2794.

Franciosi, Elena (2010) Effetto della temperatura di conservazione del latte, dalla raccolta all'affioramento, sulla microflora del latte, del sieroinnesto e del formaggio Trentingrana , [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 22 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/2865.

Funaro, Antonietta (2013) Influenza dei fattori e delle metodologie di allevamento sulle caratteristiche qualitative e sulla stabilità dei prodotti di origine animale , [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 25 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/5830.

G

Gottardi, Davide (2013) Production of bioactive peptides through sequencial action of Yarrowia lipolytica proteases and chemical glycation, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 25 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/5718.

M

Montanari, Chiara (2011) Oxylipins biosynthesis in Lactobacillus helveticus in the presence of oxidative stress, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo.

Moretti, Elio (2013) Sviluppo di linee guida per il controlloo microbiologico nelle microbirrerie, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 25 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/5872.

N

Natale, Daniela (2012) Trattamenti termici: valutazione delle degradazioni termossidative di oli da frittura e determinazione di composti aromatici in matrici alimentari complesse, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 24 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/4500.

P

Panarese, Valentina (2013) Aspetti fisiologici e strutturali di prodotti vegetali lavorati al minimo, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 25 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/5249.

Pasini, Federica (2011) Bioactive and toxic compounds in different foodstuffs: analytical techniques and sensory analysis, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo.

Picone, Gianfranco (2009) NMR, Metabonomics and Molecular Profiles: Applications to the Quality Assessment of Foodstuffs, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1648.

Pignoli, Giovanni (2008) Quality and safety of oils and fats obtained as co-products or by-products of the food chain and destined to animal production, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 20 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1057.

Poerio, Alba (2007) Study of the antioxidant fraction in edible olive oils obtained from different technological systems and parameters, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 19 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/573.

R

Ragaini, Alessandro (2010) Messa a punto di tecniche analitiche per la valutazione compositiva di vegetali e loro trasformati, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo.

Regnicoli, Gian Franco (2012) Sistemi innovativi per il miglioramento della qualità e della sicurezza degli alimenti, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/4825.

Riciputi, Ylenia (2011) Functional components and lipid quality assessment in vegetable foods: analytical and technological approaches, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo.

S

Savorani, Francesco (2007) A case study development of chemical indexes, originated from the application of chemometric methods to the Nuclear Magnetic Resonance (NMR), in the assesment of the quality and of the geographical origin of vegetable products, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 19 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/435.

Sensidoni, Michele (2012) Ricerca sulle Caratteristiche di Filtrabilità della Birra e Ottimizzazione del Processo di Filtrazione, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/4831.

Sileoni, Valeria (2011) Study of innovative methods of control in the cereal productive chain for the production of beer and spirits, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/3575.

Sonni, Francesca (2010) Study of the components of quality in SO2-free wines obtained by innovative vinification protocols. Evaluation of the pre-fermentative addition of lysozyme and oenological tannins., [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 22 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/2598.

T

Tabanelli, Giulia (2011) Use of sub-lethal high pressure homogenization (HPH) treatments to enhance functional properties of lactic acid bacteria probiotic strains, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo.

Tylewicz, Urszula (2011) Advances in understanding of osmotic dehydration and vacuum impregnation of fruits, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo.

V

Valli, Enrico (2013) Analytical methods for evaluating the quality and the genuineness of olive oils, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 25 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/5356.

Venturi, Luca (2008) NMR study of meat as related to its structural organisation, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 20 Ciclo. DOI 10.6092/unibo/amsdottorato/1193.

Verardo, Vito (2009) Determination of bioactive and potentially toxic compounds in food: raw material analysis and shelf life evaluation, [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze degli alimenti, 21 Ciclo.

Z

Zanirato, Valeria (2011) Vegetables biofortified with iodine: chemical, agronomic and qualitative aspects of raw and fried potatoes , [Dissertation thesis], Alma Mater Studiorum Università di Bologna. Dottorato di ricerca in Scienze e biotecnologie degli alimenti, 23 Ciclo.

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